» Nieuwe moeder? Lees deze 5 levensreddende tips!

Word jij voor het eerst moeder en ben je zenuwachtig voor wat je te wachten staat? Wees niet getreurd, want in deze blog geven we je 5 levensreddende tips die je gegarandeerd gaan helpen in jouw eerste weken als nieuwe moeder.

1. Nieuwe moeder? Leef in het nu

Nu dat je een nieuwe moeder wordt, is het tijd om meer mindful te zijn. Jouw kinderen groeien zo hard en het zou zonde zijn als alle momenten aan je voorbijgaan omdat jij je teveel zorgen maakt over de toekomst. Laat jouw zorgen los en probeer daarom van elk moment volop te genieten. Je zult er geen spijt van hebben!

2. Betrek jouw partner vanaf het begin bij de verzorging van de baby

Helaas zijn er nog steeds veel moeders die bereid zijn om alles te doen zonder dat hun partner bij hoeft te dragen. Als je hier eenmaal aan begint, weet dat het lastig is om dit patroon te breken. Maak als nieuwe moeder niet deze fout! Betrek jouw partner daarom vanaf het begin bij jouw baby.

3. Skip kraamvisites en organiseer een kraamfeest!

Een van de grootste stressmomenten voor elke nieuwe moeder is, wanneer het huis elke dag vol zit met mensen, omdat iedereen de baby wilt bewonderen. Daarom is het verstandig om een kraamfeest te organiseren, zodat jij in een middag van al de stress af bent. In deze blog geven we je tips voor het organiseren van een stressvrij kraamfeest. Ideaal om te weten voor elke nieuwe moeder!

4. Zorg voor structuur!

Een fout die veel nieuwe moeders maken, is om geen structuur voor de kleine te implementeren in het dagelijkse leven. Hierdoor wordt hun dag als het ware door de kleine gestuurd. Zodra jij als nieuwe moeder met de kleine thuiskomt, is het belangrijk om zo snel mogelijk aan een vaste eet- en slaap structuur vast te houden. Zodanig wordt het voor het kind duidelijk wat de routines van het gezin zijn en kun jij veel makkelijker dingen plannen in de toekomst.

5. Leer jouw baby om zelf in slaap te vallen

Als jij als nieuwe moeder bij jouw baby blijft totdat hij of zij in slaap valt, zal de baby daar snel aan gewend raken. Maak deze fout niet, want het gaat jou veel vrijheid en tijd kosten! Probeer daarom een bed ritueel voor jouw kleine te bedenken waar je aan vasthoudt. Geef hem of haar eerst eten, laat de kleine dan een boer doen en bereid hem of haar dan voor op het slapengaan. Dit kan bijvoorbeeld door een liedje te zingen of ze een verhaal voor te lezen. Zorg ervoor dat je altijd deze structuur aanhoudt.

Geniet van het moederschap

Nu dat je deze tips hebt gelezen, kun je volop aan de slag met het moederschap. Het belangrijkste is dat je geniet van deze bijzondere tijd en niet te streng bent voor jezelf wanneer dingen niet zo lopen als je had verwacht. Succes met het moederschap!

Nieuwe moeder Nieuwe moeder