» Tips voor het voorbereiden van een kraamfeest

Ben je in verwachting en denk je erover na hoe jij invulling gaat geven aan het kraamfeest? In deze blog geven we je alvast wat tips voor het voorbereiden van het perfecte kraamfeest.

1. Houd het overzichtelijk

Het ergste wat je kunt doen, is om 50 mensen uit te nodigen voor het kraamfeest van jouw kind. Niet alleen is dit enorm stressvol voor de kleine, maar ook voor jezelf! Nodig alleen maar de mensen uit die je regelmatig ziet en waarmee je close bent.

2. Laat het eten regelen

Het laatste waar je tijd voor hebt tijdens de eerste weken met jouw kleine, is om een heel kraamfeest te verzorgen van eten. Huur daarom iemand in die het eten voor je regelt, zodat je nergens naar om hoeft te kijken.

3. Koop de decoratie voordat je bevallen bent

In de laatste weken voor de bevalling heb je vaak meer tijd om allerlei dingen te regelen. Kijk daarom online alvast hoe jij jouw kraamfeest wilt decoreren. Haal bijvoorbeeld inspiratie uit onze Pinterest-borden of shop leuke decoratie in onze webshop.

Geboorte Ballonnen Roze met Goud - 9 Stuks

€ 7,95

Geboorte Ballonnen Roze - 10 Stuks

€ 7,95

Ballonnenlint Zilver - 90mtr

€ 9,95

4. Maak een verlanglijstje

Je doet de gasten van jouw kraamfeest plezier ermee om een verlanglijstje voor de kleine te maken. Hierdoor weten ze zeker, dat het kraamcadeau dat ze kopen ook gebruikt wordt. Zet bijvoorbeeld deze leuke geschenksets op jouw verlanglijstje:

5. Kies kleding uit voor de grote dag

Wanneer iedereen de kleine voor het eerst komt bewonderen, is het natuurlijk mooi als hij of zij goed gekleed is. Koop een schattig pakje dat perfect is voor deze aangelegenheid. Laat je bijvoorbeeld inspireren door een van onze pakjes:

Babysetje | New to the Crew - 3 tot 6 Maanden

€ 19,95

Babysetje | Hello World - 3 tot 6 Maanden -  Roze

€ 19,95

Babysetje | Mama's Boy - 3 tot 6 maanden

€ 19,95

6. Houd het kort en krachtig

Een kraamfeest is een moment waar iedereen de baby kan begroeten en even een bakje koffie kan komen doen. Het hoeft geen hele middag te duren, want dit is alleen maar vermoeiend voor moeder en kind. Als je snel moe bent, voel je niet schuldig als het feest maar 2-3 uur duurt, want daar heeft iedereen begrip voor.

Succes met het organiseren van een leuk kraamfeestje!

Nu dat je deze tips hebt gelezen, kun je aan de slag om het kraamfeest voor de kleine te plannen. Maak het vooral niet te moeilijk voor jezelf! Veel plezier!