» Tips voor het organiseren van een babyshower

Ben jij verantwoordelijk voor het regelen van een babyshower? Dan is het verstandig om op tijd met het plannen te beginnen! In deze blog geven wij je tips voor het babyshower organiseren. Met deze babyshower ideeën organiseer je gegarandeerd een leuk feestje!

1. Gastenlijst

Het eerste wat je moet doen wanneer je een babyshower voor iemand regelt, is om een gastenlijst op te stellen. Dit kan tricky zijn, aangezien de aanstaande moeder natuurlijk niets af mag weten van dit feestje. Daarom is het verstandig om haar partner of ouders te vragen wie het beste uitgenodigd kan worden. Zij weten gegarandeerd wie er wel en niet zouden moeten komen.

2. Brainstorm

Zodra de gastenlijst helder is, kun je een groepswhatsapp aanmaken voor de gasten. In deze groepsapp kun je de rest om babyshower ideeën voor het feestje vragen. Let op! Het is niet verstandig om de verantwoording van de dagplanning bij iedereen te leggen, want dat wordt meestal chaotisch. Vraag daarom simpelweg om inspiratie bij de rest. Deze inspiratie kun je gebruiken in de verdere planning van het feestje.

3. Eten

Op elke babyshower wordt er meestal uitgebreid gegeten en gedronken. Een handige tip hiervoor is om iedereen die komt te vragen om een gerechtje te maken. Stem met elkaar af wat iedereen maakt en binnen no-time heb je een tafel vol heerlijkheid geregeld. Degene die niet zo van het koken of bakken houdt, kan dan bijvoorbeeld het drinken voor die dag regelen. Als je een groot budget voor dit feestje hebt, kun je uiteraard ook overwegen om een catering-bedrijf in te huren.

4. Activiteiten

Meestal vinden er op elke babyshower een aantal activiteiten en spelletjes plaats. Deze babyshower spelletjes zijn gerelateerd aan de komst van de kleine en zorgen voor een middag vol van vermaak. Er zijn diverse activiteiten die je op zo’n dag kunt doen. Op ons Pinterest-bord ‘Spelletjes’ vind je inspiratie!

5. Babyshower versiering

Naast het eten en de spelletjes, is het natuurlijk ook leuk om de ruimte waar de shower plaatsvindt te versieren. Kijk bijvoorbeeld naar het geslacht van de kleine en versier de kamer in die kleuren. Als je heel creatief bent, kun je ook ervoor kiezen om een ‘themed babyshower’ te geven. Dit houdt in dat je vooraf een thema kiest en dat alles wat die dag gebeurt hieraan gerelateerd is. Voor inspiratie, bekijk ons Pinterest-bord ‘Thema’s’.

6. Cadeaus

Naast al de activiteiten, wordt de aanstaande moeder verrast met een mooie babyshower cadeau van iedereen. Let op dat je op de dag zelf een moment voor het uitpakken van cadeaus inplant.

Succes met het organiseren!

Nu dat je deze tips hebt gelezen, kun je aan de slag met het organiseren! Veel succes en een fijne shower toegewenst!

Geboorte Ballonnen Roze met Goud - 9 Stuks

€ 7,95

Geboorte Ballonnen Roze - 10 Stuks

€ 7,95

Ballonnenlint Zilver - 90mtr

€ 9,95