» 10 to do’s voor jouw derde trimester

Ben je net begonnen aan jouw derde trimester en vraag jij je af wat jij nu nog moet voorbereiden voor de komst van de kleine? In deze blog geven we je 10 tips waar je rekening mee moet houden voordat de kleine er is.

1. Lees boeken over het ouderschap en volg ouderschap lessen

Als je voor het eerst ouder wordt, is het verstandig om je goed in te lezen in wat je te wachten staat. Hierdoor ben je goed voorbereid op de komst van de kleine. Volg niet alleen een zwangerschapscursus, maar leer ook meer over eerste hulp bij baby’s en borstvoeding. In jouw derde trimester moet je toch veel zitten, dus dan heb je hier ook voldoende tijd voor.

2. Kies een dokter voor jouw baby

Voordat de kleine er is, moet je een dokter voor hem of haar kiezen. Informeer je in jouw omgeving welke kinderartsen in jouw stad goed zijn voordat jij op spreekuur gaat bij de nieuwe arts van jouw kind. Op deze wijze spaar je veel tijd en weet je zeker dat je bij een goede arts terecht komt. Uiterlijk in jouw derde trimester moet je dit regelen, zodat dit in orde is wanneer de kleine er is.

3. Maak de babykamer klaar

Waarschijnlijk heb je al talloze meubels en decoraties voor de kamer van jouw baby gekocht, maar staat dit nog mooi ingepakt in allerlei dozen. Nu, tijdens jouw derde trimester is het moment om alles in elkaar te zetten, zodat je daar na de geboorte niet aan hoeft te denken. Vraag jouw partner of een aantal vrienden of ze je hierbij willen helpen.

4. Houd een babyshower

Als jij graag een babyshower wilt, vraag een van jouw beste vriendinnen om dit voor je te regelen. Het is leuk om voor de bevalling nog een keer iedereen om je heen te verzamelen. Hier vind je 6 tips voor het organiseren van een babyshower.

5. Maak in jouw derde trimester een geboorteplan

Het is fijn om goed voorbereid te zijn voor de bevalling en het kan dan ook verstandig zijn om in jouw derde trimester een geboorteplan te maken. Hierin bepaal je wie met jou in de bevallingskamer mag zijn, wat er in de dagen na de bevalling gebeurt, wie je op visite wilt hebben in het ziekenhuis en meer.

6. Draai wasjes

Alle babykleding, al het beddengoed en alle knuffels moeten gewassen worden voordat jouw kleine deze mag gebruiken. Zorg in jouw derde trimester ervoor dat dit gebeurt.

7. Pak jouw tas voor de bevalling

De baby kan ineens uit het niets komen. Dan is het fijn om snel een tas bij de hand te hebben voor het ziekenhuis. Zorg ervoor dat je alles in de tas hebt zitten voor de grote dag!

8. Laat jouw huis reinigen

Iets waar je zeker geen energie voor gaat hebben eenmaal de kleine er is, is om jouw huis te poetsen. Huur daarom in jouw derde trimester een schoonmaakploeg, die het huis van top tot teen onder handen neemt en ervoor zorgt dat je de eerste weken zorgeloos kunt genieten van jouw baby.

9. Lees meer over de bevalling

Bereid je tijdens jouw derde trimester goed voor op de bevalling, door er meer over te lezen. Lees meer over de verschillende stadia van een bevalling en informeer je over pijnstillers etc.

10. Check jouw baby uitzetlijst nog een keer

Een andere belangrijke activiteit die je in jouw derde trimester zou moeten doen, is om jouw uitzetlijst te controleren. Heb je alles wat de kleine nodig heeft in de eerste maanden? Kijk bijvoorbeeld op onze baby uitzetlijst om te controleren of je alles hebt.

Geniet van jouw zwangerschap

Naast deze acties, is het belangrijkst, dat je lekker gaat genieten van jouw kleine. Je bent maar heel even zwanger en zal het waarschijnlijk snel gaan missen! Succes met jouw laatste trimester!

Derde Trimester Derde Trimester